Klijent otvorio fabriku u Inđiji – Investicija vredna 11 mil. evra

Objavljeno
07/04/2016
Objavljeno u
Vesti

Višegodišnji  klijent advokatske kancelarije Tasić & Partners i jedan od svetskih lidera u oblasti proizvodnje prehrambenih proizvoda, indonežanska kompanija „Indoadriatic Industry d.o.o.“ je nakon tri godine poslovanja u Srbiji otvorila vrata svog prvog pogona za proizvodnju „Indomie“ nudli, u Inđiji.

Indoadriatic Industry, klijent je advokatske kancelarije T&P od samog osnivanja i početka poslovanja u Srbiji. Kroz kompletnu pravnu podršku, naš pravni tim bio je uključen u sve aspekte poslovanja klijenta, sve do otvaranja modernog postrojenja, kao potvrde uspešno obavljenog posla i jasne poruke da je Srbija pravo mesto za investiranje, zbog odličnog geografskog položaja, kvalifikovane radne snage, podsticajne poreske politike i  brojnih državnih podsticaja.

Investicija u fabriku u Inđiji, vredna je više od 11 miliona evra. U prvoj fazi biće zaposleno 100 radnika, a planirano je da, po zaokruživanju investicije, taj broj dostigne 500. Proizvodi proizvedeni u toj fabrici neće biti namenjeni samo domaćem tržištu, već će se izvoziti u sve zemlje regiona.

Na otvaranju su bili prisutni predsednik indonežanske kompanije „Indofood“ Antoni Salim i ambasador Indonezije u Srbiji Hari Ričard Džejms Kandou. Ambasador Kandou ukazao je na značajan napredak u oblasti ulaganja Indonezije u Srbiju i podsetio da je ove godine počela proizvodnja pečuraka u Kovinu, firme „Delta Danube  d.o.o.“, dela Bawazir grupe, takođe višegodišnjeg klijenta advokatske kancelarije T&P.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Marija Tasić, partner i Vanja Stojanović i Marko Damnjanović, junior partneri u advokatskoj kancelariji T&P.

Podelite

Scroll