Vebinar „Digitalna privreda”

Objavljeno
25/11/2021
Objavljeno u
Vesti

Digitalna privreda vebinarAdvokatska kancelarija Tasić & Partneri održala je prezentacije na temu „Digitalna imovina” i „Elektronski dokumenti i elektronsko fakturisanje”, u okviru vebinara „Digitalna privreda” organizovanog u saradnji sa Belgijsko-srpskom poslovnom asocijacijom.

Na temu digitalne imovine govorio je Ivan Ćorović, advokat u advokatskoj kancelariji Tasić&Partneri. Cilj je bilo upoznavanje prisutnih sa oblicima digitalne imovine, bezbednošću, poreskim i računovodstvenim tretmanom i rizicima iz ugla pravnih lica.

O elektronskim dokumentima i elektronskom fakturisanju prisutni su imali prilike više da čuju od Ivane Đorđić, junior saradnika u advokatskoj kancelariji Tasić&Partneri. Ivana Đorđić je učesnike upoznala sa pojmom, vrstama i punovažnošću elektronskih dokumenta, njihovim značajem, pouzdanošću, čuvanjem, evindetiranjem i zaštitom. Nakon toga, govorila je o novom Zakonu o elektronskom fakturisanju i elektronskoj fakturi kao novini u pravnom sistemu i poslovanju pravnih subjekata.

Podelite

Scroll