Tasić&Partners održali seminar na temu „Prestanak radnog odnosa“

Objavljeno
06/04/2017
Objavljeno u
Vesti

Advokatska kancelarija Tasić & Partners, u saradnji sa Belgijsko srpskom poslovnom asocijacijom (BSBA) i uz podršku i gostoprimstvo Ambasade Belgije i ambasadora, gospodina Lea D’aes-a, održala je prezentaciju na temu “Prestanak radnog odnosa”, sa posebnim akcentom na otkaz ugovora o radu od strane poslodavca. Prezentacija je imala za cilj da članove BSBA kao poslodavce upozna sa relevantnim nacionalnim i evropskim zakonodavnim okvirom, ali i da ukaže na najčešće probleme sa kojima se, u domenu prestanka radnog odnosa, suočavaju poslodavci, uz praktične primere, preporuke i savete advokata kancelarije Tasić & Partners.

Prezentaciju i interaktivnu diskusiju sa prisutnima vodile su advokat Vanja Stojanović, junior partner i Aleksandra Milošević, junior associate kancelarije, pri čemu su prisutni predstavnici poslodavaca izložili svoje nedoumice i postavljali pitanja na ovu temu, a advokati kancelarije podelili svoje višegodišnje iskustvo čime su, prema utiscima i zaključcima učesnika, doprineli rešavanju praktičnih problema, kako u manjim, tako i u većim poslovnim sistemima. Posebna pažnja posvećena je mogućnostima za preventivno delovanje i zaštitu poslodavaca od vođenja dugotrajnih i skupih radnih sporova.

Imajući u vidu zainteresovanost učesnika, reakcije i konačne utiske, kancelarija Tasić & Partners svakako planira još ovakvih i sličnih projekata, uz zahvalnost svima koji su učestvovali odnosno podržali prezentaciju.

Podelite

Scroll