U Beogradu održana konferencija „EU – 2018“

Objavljeno
01/02/2018
Objavljeno u
Vesti

Privredna komora Srbije (PKS) i Delegacije EU u Srbiji organizovale su konferenciju „EU-Srbija 2018: investicije, rast i zapošljavanje“ koja je održana u hotelu Metropol Palace u Beogradu 31. januara 2018.
Konferenciju je otvorio predsednik PKS Marko Čadež i zatim su potpisani finansijski ugovori i sporazumi o modernizaciji železničke infrastrukture u Srbiji. Učesnicima su se takođe obratili i premijer Republike Srbije Ana Brnabić i Antonio Tajani, predsednik Evropskog parlamenta. Premijerka Srbije je istakla da je Srbija najuspešnija zemlja u regionu u privlačenju stranih investicija. Na panel diskusiji, pored predstavnika evropskih asocijacija za pomoć i podršku malim i srednjim preduzećima, učestvovali su i predstavnici Ministarstva privrede, Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i uspešni predstavnici privrede Srbije.
U drugom delu konferencije, u okviru mreže preduzetništva, održani su bilateralni susreti više od dve stotine registrovanih privrednika Srbije, Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana koji su omogućili privrednicima da istraže poslovne i investicione mogućnosti, da ostvare brojne poslovne prekogranične kontakte kao i da targetiraju potencijalne poslovne partnere putem unapred zakazanih sastanaka.
Više detalja o konferenciji „EU -Srbija 2018“ možete pronaći ovde.

Podelite

Scroll