Programi finansijske podrške malim i srednjim preduzećima

Objavljeno
01/02/2021
Objavljeno u
Vesti

Programi finansijske podrške

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 21.01.2021. godine usvojila četiri uredbe sa programima finansijske podrške za mala i srednja preduzeća, objavljene u „Službenom glasniku RS“, br. 5/21.  U pitanju su: program za nabavku opreme, program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte, program podrške za započinjanje poslovanja i program za mlade i žene preduzetnice, za čiju realizaciju je izdvojeno ukupno dve milijarde dinara.

Na sednici, održanoj, 28.01.2021. godine Vlada Republike Srbije je donela dve uredbe, objavljene u „Službenom glasniku RS“, br. 6/21, kojima su definisani programi podsticaja za inovacije u preduzetništvu, u ukupnom iznosu od 170 miliona dinara. Veći deo tih sredstava, 100 miliona dinara, namenjeno je za projekte koji se odnose na inovacije u ženskom preduzetništvu, dok je preostali deo sredstava od 70 miliona dinara, namenjen organizacijama i lokalnim samoupravama za projekte koji promovišu inovacije i inovaciono preduzetništvo.

Za sva dodatna pitanja, objašnjenja i pomoć pri apliciranju za sredstva možete se obratiti timu Tasić&Partneri na +381 11 6302233 ili putem e-mejla [email protected].

Podelite

Scroll