Mapa registra mera i podsticaja regionalnog razvoja (RegMPRR)

Objavljeno
25/04/2024
Objavljeno u
Vesti

Agencija za privredne registre je 18. aprila 2024. godine objavila ažuriranu Mapu registra mera i podsticaja regionalnog razvoja (Mapa RegMPRR). Ovaj dokument sadrži ključne podatke o trenutnom nivou razvoja, kao i informacije o državnim investicijama, privrednom napretku i ekonomskim kapacitetima, uključujući godišnje podatke za 2023. godinu.

Mapa RegMPRR čini integralni deo šireg Registra mera i podsticaja regionalnog razvoja (RegMPRR), koji upravlja Agencija za privredne registre. Ovaj registar uključuje, pored Mape, još dve baze podataka koje služe kao depozitorijum informacija o preduzetim merama i efektivno realizovanim podsticajima značajnim za regionalni razvoj.

Sadržaj Mape RegMPRR obuhvata konsolidovane podatke za četiri administrativna nivoa – Republiku Srbiju, regione, oblasti i opštine. Ti podaci su dostupni za pretragu po različitim kriterijumima unutar četvorogodišnjeg perioda, sa četrnaest opcija za filtriranje u zavisnosti od specifičnih interesovanja korisnika. U 2023. godini, Mapa beleži značajnu realizaciju podsticajnih sredstava u iznosu od 282,6 milijardi dinara, što predstavlja rast od 22,5% u poređenju sa prethodnom godinom, sa najvećim delom sredstava usmerenim ka sektoru privrede, uključujući privredna društva i preduzetnike.

Mapa RegMPRR predstavlja izuzetno vredan resurs za potencijalne investitore, omogućavajući im da pre ulaganja detaljno analiziraju ekonomski razvoj i potencijale odabrane lokacije, uzimajući u obzir faktore kao što su veličina teritorije, broj stanovnika, i kvalifikacioni profil nezaposlenih.

Podelite

Scroll